Varkenshaasje met venkel, citroen en gebakken patatjes

30 MIN
4 personen
Varkenshaasje met venkel, citroen en gebakken patatjes

Varkenshaasje, één van de meest favoriete stukjes vlees. Het beste stuk trouwens van het varken. Je kan het ofwel bakken ofwel in de oven klaarmaken, zolang het maar mooi rosé gebakken is. Wij kiezen vandaag voor een varkenshaasje met venkel, citroen en gebakken patatjes, klaargemaakt in een ovenschaal.

Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 2 venkel, in plakken
  • 2 citroen, in plakken
  • bladpeterselie, fijngesneden
  • 4 takjes tijm
  • boter
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en kleur het rondom aan in wat olijfolie.
  2. Leg de plakjes venkel, citroen, 100 ml water en takjes tijm in een beboterde ovenschaal en leg er het varkenshaasje bovenop. Besprenkel met olijfolie. Zet 20 min. in een oven van 200 °C. Draai het varkenshaasje halverwege om.
  3. Schil de aardappelen, snij ze in gelijke blokjes en kook ze gaar. Bak ze krokant in olijfolie.
  4. Haal het varkenshaasje uit de oven en zet de venkel en citroen nog 5 minuten terug in de oven. Rol het vlees door de peterselie en snij het vlees in plakjes. Serveer de plakjes varkenshaas met de venkel, citroen en de gebakken patatjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 550.68 kcal
Koolhydraten 46.42 g
waarvan suikers 1.17 g
Vet 23.41 g
waarvan verzadigd 6.39 g
Proteïnen 35.18 g
Vezels 8.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin