Een varkenshaasje combineer je al snel met aardappelen, maar gooi het eens over een andere boeg. Dit sappige stukje varkensvlees is ook heerlijk bij pasta. Beloofd!
Ingrediënten
200 gr tagliatelle
1 gele ui
1 kleine pastinaak
50 gr spinazie
400 gr tomatenpulp
300 gr varkenshaasje
olijfolie
boter
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook in zo'n 8 min. al dente.
Hak de ui fijn. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 2 cm.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de pastinaak toe en roerbak 4-5 min. op hoog vuur. Voeg de spinazie handje per handje toe en laat slinken. Giet de tomatenpulp in de pan en laat nog 5 min. pruttelen op zacht vuur. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Kruid het varkenshaasje met zout en zwarte peper. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het varkenshaasje 2 min. aan elke zijde op hoog vuur. Verlaag het vuur en voeg een klontje boter toe. Zet een deksel schuin op de pan en bak nog zo'n 10-15 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Haal uit de pan en laat nog 5 min. rusten onder aluminiumfolie (zie tip).
Serveer het varkenshaasje met de ratatouille en pasta. Smakelijk!
TIP: Door het vlees te laten rusten, kunnen de sappen zich beter verdelen en heeft het varkenshaasje nog meer smaak!