Snijd het varkenshaasje in 8 medaillons van gelijke dikte. Kruid met peper en zout. Omwikkel elk stukje vlees met een blaadje salie en een plakje gerookt spek. Maak vast met keukentouw.
Stoof de sjalot met de erwten aan in boter. Kruid met peper en zout. Schenk er de groentenbouillon bij en laat 10 tot 15 minuten sudderen, of tot de erwten gaar zijn. Werk af met peterselie.
Bak het vlees in de pan in een klontje boter, ongeveer 5 minuten per kant. Neem de medaillons uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
Schep de tomatenpuree in de pan en roerbak kort. Schenk er de bouillon bij, voeg de rest van de salie toe en laat inkoken tot sausdikte. Verwijder de salie. Kruid met peper en zout. Werk de saus op met klontjes ijskoude boter.
Serveer de varkensmedaillons met het erwtenslaatje en de saus.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.