Varkenshaasje met rode wijnsaus, rozemarijnkrieltjes en geroosterd witloof

40 MIN
2 personen
Varkenshaasje met rode wijnsaus, rozemarijnkrieltjes en geroosterd witloof

Foodbagchef Deborah: "Vandaag is rood... de kleur van de wijnsaus. Heerlijk om je Valentijn mee te verwennen tijdens deze gezellige dagen. Je weet wat ze zeggen: liefde gaat door de maag."

Ingrediënten

  • 10 gr tijm
  • 10 gr rozemarijn
  • 400 gr krielaardappelen
  • 4 stronkjes witloof
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr varkenshaasje
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 sneetjes spek
  • 50 ml rode wijn
  • ½ blokje rundsbouillon
  • olie
  • boter
  • 2 el suiker
  • 1 el bloem

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn. Halveer de krieltjes (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met wat olie en de rozemarijn. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de krieltjes goudbruin zijn. Schep halverwege om. Haal uit de oven en kruid met zout.
  3. Halveer intussen het witloof en haal de harde kern eruit. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het witloof kort aan op hoog vuur. Voeg de suiker toe en kruid met zout en zwarte peper. Voeg een bodempje water toe en laat het witloof zo'n 10 min. garen op middelhoog vuur.
  4. Snijd de sjalot in halve ringen. Pers de knoflook.
  5. Kruid het varkenshaasje met zout en zwarte peper. Wikkel het spek errond.
  6. Smelt een klontje boter in een pan en schroei het varkenshaasje aan alle zijden dicht op hoog vuur. Haal uit de pan en schik in een ovenschaal met een extra klontje boter. Laat 5-10 min. garen in de oven. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.
  7. Smelt opnieuw een klontje boter in de pan van het vlees. Fruit de sjalot en knoflook, tot de sjalot glazig is. Voeg vervolgens de bloem toe en bevochtig met de wijn en 25 ml water per persoon. Voeg de tijm toe en verkruimel de bouillon erover. Laat 5-10 min. pruttelen op middelhoog vuur (zie tip).
  8. Serveer het varkenshaasje met de rode wijnsaus, de krieltjes en het gestoofde witloof. Smakelijk!
  9. TIP: Als de saus te dun is, kan je bijbinden met maïszetmeel.