Varkenshaasje met knolselder-spinaziepuree en mosterdsaus

35 MIN
2 personen
Varkenshaasje met knolselder-spinaziepuree en mosterdsaus

Lekkere grootmoeders kost, maar dan in een verrassende, gezonde versie! Een heerlijk mals stukje varkenshaas met daarbij een originele knolselder-spinaziepuree en een zalig mosterdsausje. Comfort food waar je geen zwaar gevoel van hebt achteraf, hoera!

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 300 g varkenshaasje
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el mosterd
  • 50 ml witte wijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan, voeg de knoflook en dan de spinazie toe. Stoof de spinazie aan tot deze geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan, laat goed uitlekken en hou apart. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
  4. Smelt de helft van de boter in de pan. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en kleur het rondom aan gedurende 2-3 minuten. Schep het varkenshaasje over in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat 2 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  5. Maak de mosterdsaus. Breng de witte wijn en per persoon 125 milliliter water samen aan de kook en verkruimel de aangegeven hoeveelheid kippenbouilllon erbij. Laat tot 1/3de inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
  6. Stamp de knolselder met een pureestamper en voeg de rest van de boter toe. Roer er de gestoofde spinazie door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer met de knolselder-spinaziepuree en de mosterdsaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 619.04 kcal
Koolhydraten 14.91 g
waarvan suikers 3.87 g
Vet 40.55 g
waarvan verzadigd 20.71 g
Proteïnen 43.29 g
Vezels 2.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin