Varkenshaasje met aspergepesto

35 MIN
4 personen
Varkenshaasje met aspergepesto

Lekker en origineel is dit varkenshaasje met een pesto op basis van asperges. Heerlijk met aspergerolletjes in spek gewikkeld. Serveer eventueel met wat pasta.

Ingrediënten

  • 600 g varkenshaasje
  • 8 plakjes gerookt spek
  • 1 bussel groene asperge
  • ½ citroen, geperst
  • 20 g pijnboompitten, geroosterd
  • 40 g parmezaan, geraspt
  • 1 klontje boter
  • 4 el olijfolie
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Bak kort rondom aan in de boter en leg dan in een ovenschaal. Plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Spoel de asperges en snijd het harde stukje onderaan de stengel weg. Kook ze beetgaar in gezouten water. Laat uitlekken op een schone keukenhanddoek.
  4. Maak 4 pakketjes van de helft van de asperges en rol ze elks in 2 plakjes pek. Schik de rolletjes in een ovenschaal en zet enkele minuten in de oven.
  5. Pureer de overige asperges met de olijfolie, het citroensap, de pijnboompitjes en de parmezaan tot een pesto. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  6. Snijd het varkenshaasje in dikke plakken. Verdeel ze per twee over de borden en schep tussenin een grote schep pesto. Serveer met de asperge-spekrolletjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 713.98 kcal
Koolhydraten 3.76 g
waarvan suikers 1.86 g
Vet 59.54 g
waarvan verzadigd 20.08 g
Proteïnen 41.99 g
Vezels 2.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin