Varkensgebraad met fondant aardappelen

55 MIN
4 personen
Varkensgebraad met fondant aardappelen

Een heerlijke klassieker uit grootmoeders keuken, dit varkensgebraadje. Er komen aardappeltjes bij die gegaard zijn in een lekkere bouillon.

Ingrediënten

  • 1 kg varkensgebraad
  • 4 aardappelen, geschild, bloemige
  • 3 sjalotten, grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 75 ml kippenbouillon
  • klontje boter
  • 200 g ongezouten boter
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kruid het gebraad met voldoende peper en zout.
  3. Laat een klont boter smelten in een ovenbestendige pan. Verlaag het vuur. Leg het gebraad er met de vetzijde in en laat enkele minuten kleuren. Draai om en leg er de sjalot bij. Zorg dat het vlees aan alle kanten gebruind is.
  4. Leg de rozemarijn en look bij het vlees en dek af. Zet de afgedekte pan 25 minuten in de oven.
  5. Snijd de aardappelen doormidden. Snijd er de uiteinden af, zodat ze mooi gelijk zijn langs alle kanten.
  6. Laat de ongezouten boter smelten in een pan. Doe er, wanneer de boter schuimt, de aardappelen bij en bak ze goudbruin aan alle kanten.
  7. Schenk voorzichtig de kippenbouillon erbij en voeg nadien de tijm en geperste knoflook toe. Kruid af met peper en zout. Verlaag het vuur en laat afgedekt sudderen tot de aardappelen zacht zijn.
  8. Serveer de fondant aardappelen bij het varkensgebraad.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 742.18 kcal
Koolhydraten 12.53 g
waarvan suikers 1.71 g
Vet 53.29 g
waarvan verzadigd 32.53 g
Proteïnen 54.81 g
Vezels 2.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin