Turkse plaattaart met kruidig gehakt, aubergine en walnoten

30 MIN
2 personen
Turkse plaattaart met kruidig gehakt, aubergine en walnoten

Chef Caroline: "Ik liet me inspireren door de heerlijke bladerdeeggebakjes die ik koop bij de Turkse bakker. Ik maak een plaattaart met muhamarra, aubergine, puntpaprika, kruidig gehakt en krokante walnoten. Heel eenvoudig om te maken en een echte smaakbom!"

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 gele puntpaprika
  • 1 rond vel bladerdeeg
  • 100 gr verse muhamarra
  • 200 gr gemengd gehakt
  • 2 kl shoarmakruiden
  • 50 gr kruidensla
  • 25 gr walnoten
  • olijfolie
  • 1 kl witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C, bij voorkeur op boven- en onderwarmte.
  2. Snijd de aubergine en paprika in plakjes van 0,5 - 1 cm dik (zoals op de foto).
  3. Rol het bladerdeeg open met het bijgevoegde bakpapier en schik op een bakplaat. Bestrijk met de muhammara. Schik de aubergineplakjes en paprika erop. Verkruimel het gehakt erover (zie tip). Strooi de shoarmakruiden erover en kruid met zout en zwarte peper. Zet 20 min. in de oven.
  4. Vinaigrette: meng de olijfolie met de witte wijnazijn. Kruid met zout en zwarte peper. Meng de vinaigrette vlak voor het serveren door de kruidensla.
  5. Hak de walnoten grof. Haal de plaattaart uit de oven en strooi de walnoten erover. Laat nog 5 min. bakken.
  6. Snijd de plaattaart in stukken en serveer met de kruidensalade. Smakelijk!