Turkse pizza met gehakt en paprika

20 MIN
2 personen
Turkse pizza met gehakt en paprika

Pide is een Turkse pizza in een 'bootvorm'. Maar het lukt dus ook prima met een rond of rechthoekig deeg. Een pittige bodem met gehakt en knoflook, met daarbovenop paprika en zwarte olijfjes. Werk af met rucola, en het smulfestijn kan beginnen!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 200 g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • 1 puntpaprika
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 kl komijn
  • 1 vel pizzadeeg
  • 30 g zwarte olijven
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • ½ kl cayennepeper
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook en het gehakt samen gedurende 3 minuten. Snij ondertussen de ui in fijne ringen. Snij de puntpaprika in ringen. Voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, per persoon 2 eetlepels water, de komijn, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en zout toe aan de pan. Laat nog 2 minuten pruttelen.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop het pizzadeeg. Schep hierop de gehakt-tomatenmengeling. Beleg met de uiringen, puntpaprika en olijven. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Haal de pizza uit de oven. Snij in spieën. Serveer de pizza met de gemengde sla met de dressing erover gedruppeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 675.32 kcal
Koolhydraten 49.04 g
waarvan suikers 15.18 g
Vet 38.33 g
waarvan verzadigd 11.26 g
Proteïnen 31.83 g
Vezels 7.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin