Tunesische vis met harissa, citroen en geroosterde wedges

35 MIN
2 personen
Tunesische vis met harissa, citroen en geroosterde wedges

Foodbagchef Claire: "Harissa, de pittige rode saus uit de Tunesische keuken, wordt gemaakt van pepers en tomaten. Bij koken draait alles om balans, en daarom voeg ik een vleugje frisse citroen toe. Het resultaat? Een echte smaakexplosie!"

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 1 kleine broccoli
  • ½ citroen
  • 300 gr witte vis
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl harissa pasta
  • 250 gr tomaten
  • 10 gr koriander
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek 2 bakplaten met bakpapier.
  2. Snijd de aardappel in wedges (schillen hoeft niet) en hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 25-35 min. in de oven.
  3. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stam en snijd in stukjes. Hussel op een tweede bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper en rooster 20 min. in de oven.
  4. Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil van de citroen en snijd enkele plakjes eraf. Kruid de vis met olijfolie, zout en zwarte peper. Leg een plakje citroen op de vis en schik de laatste 10 min. bij de broccoli in de oven.
  5. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook, samen met de harissa pasta (let op, pikant!). Voeg vervolgens de kerstomaten en een klein scheutje water toe. Zet een deksel op de pan en bak, tot de tomaten barsten. Voeg op het einde de citroenzeste toe.
  6. Hak de koriander fijn (zie tip).
  7. Schik de kerstomaten op een serveerschaal, leg de broccoli ernaast en plaats de vis erbovenop. Werk af met de koriander en serveer met de geroosterde aardappel. Smakelijk!
  8. TIP: Takjes koriander zijn ook mooi om het bord mee af te werken. Sla kort op de plank om de aroma’s los te maken.