Truffels

50 MIN
8 personen
Truffels

Chocoladetruffels zijn helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken, en je kan zelf voor een afwerking kiezen, zoals chocoladeschilfers, cacao of kokos.

Ingrediënten

  • 200 g fondantchocolade, in stukjes
  • 50 g chocoladeschilfers
  • 50 g cacaopoeder
  • 50 g kokosschilfers, gemalen
  • 100 ml room
  • 1 kl cognac
  • 50 g boter

BEREIDING

  1. Breng de room aan de kook. Doe er de boter bij en roer tot ze gesmolten is. Haal van het vuur en voeg de chocolade bij de room. Klop stevig op met de garde, tot de chocolade gesmolten is en voeg de cognac toe. Laat de 'ganache' opstijven in de koelkast.
  2. Dompel een koffielepel in heet water. Schep porties ganache uit de mengkom en maak er een balletjes van.
  3. Haal een derde van de truffels door cacaopoeder, een derde door gemalen kokosnoot en de laatste portie door chocoladeschilfers. Zet koel weg tot serveren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 319.32 kcal
Koolhydraten 17.46 g
waarvan suikers 16.7 g
Vet 25.44 g
waarvan verzadigd 16.49 g
Proteïnen 3.88 g
Vezels 3.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin