Trio van wortelhapjes

70 MIN
6 personen
Trio van wortelhapjes

Wortel in de glansrol! Ontdek deze 3 verrassende veggie hapjes met wortel: wortelwafeltjes, wortelburgertjes en wortelschijfjes met blauwe kaas.

Ingrediënten

    Voor de wortelwafeltjes

  • 2 wortelen, in blokjes
  • ½ sinaasappel, geperst
  • 1 cm gember, fijngehakt
  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • 75 g parmezaan, geraspt
  • 100 g geitenkaas, zachte
  • 200 ml melk
  • 300 ml room
  • 100 g boter, gesmolten
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • peper
  • zout
  • Voor de wortelschijfjes

  • 2 wortelen
  • 100 g kaas, in stukjes, blauwaderkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl currypoeder
  • peper
  • zout
  • Voor de wortelburgertjes

  • 2 wortelen, geraspt
  • ½ courgette, geraspt
  • 100 g bloem
  • 1 el olijfolie
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 kl tijm, fijngehakt
  • 1 kl basilicum, fijngehakt
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

    De wortelwafeltjes

  1. Verwarm het sinaasappelsap samen met de wortelen op in een pannetje zodat ze zacht worden. Mix ze nadien met een blender tot puree.
  2. Doe de puree in een kom en meng met de kaas, 1 eetlepel koriander, eieren, melk, bloem en boter. Kruid met een snufje zout. Meng tot een glad geheel en laat een halfuur rusten. Grill ze nadien in een voorverwarmd wafelijzer.
  3. Klop de room op met de geitenkaas en koriander. Laat rusten in de ijskast. Beleg hiermee de wafeltjes.
  4. De wortelschijfjes met blauwaderkaas

  5. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  6. Schil de wortelen en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en dek de schaal af met zilverpapier. Plaats 40 minuten in de oven.
  7. Snijd 1 wortel in grote, ronde schijven. Mix de andere, samen met het ovenvocht, tot een puree. Kruid kerriepoeder, peper en zout.
  8. Werk de wortelschijfjes af met een toefje puree en een stukje blauwaderkaas.
  9. De wortelburgers

  10. Meng de wortel en courgette met de verse kruiden en het bloem. Voeg er een scheutje water aan toe en meng tot een geheel. Kruid af met peper en zout.
  11. Maak hieruit kleine hamburgertjes en bak ze krokant in olijfolie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 723.34 kcal
Koolhydraten 47.9 g
waarvan suikers 10.54 g
Vet 47.56 g
waarvan verzadigd 25.35 g
Proteïnen 24.85 g
Vezels 5.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin