Traybake van zalm met rijst, broccoli, wortel en lente-ui

40 MIN
2 personen
Traybake van zalm met rijst, broccoli, wortel en lente-ui

Foodbagchef Claire: "Yes, een traybake op het menu. De oven doet het gros van het werk én de heerlijke geur van geroosterde groenten en gemarineerde zalm zorgt ervoor dat je niemand aan tafel hoeft te roepen. Je hongerige tafelgasten verschijnen vanzelf. Handíg!"

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 1 broccoli
  • 2 stengels lente-ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el currypasta babi ketjap
  • 300 gr zalmfilet
  • 125 gr witte rijst
  • zout
  • zwarte peper
  • olie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de wortel in dunne, schuine plakjes en de broccoli in roosjes (zie tip). Snijd het wit van de lente-ui in schuine stukken van 2-3 cm. Het groen gebruik je later voor de afwerking.
  3. Pers de knoflook bij de groenten op de bakplaat en hussel door elkaar met driekwart van de babi ketjap en een flinke scheut olie. Kruid met zout en zwarte peper. Rooster 25-30 min. in de oven, tot de groenten beetgaar zijn.
  4. Wrijf de zalm in met de rest van de babi ketjap en schuif de laatste 10 min. in de oven bij de groenten.
  5. Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking. Hak het groen van de lente-ui in fijne ringen.
  6. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect.
  7. Serveer de zalm met geroosterde groenten en rijst. Werk af met het groen van de lente-ui. Smakelijk!
  8. TIP: De stam van broccoli is ook perfect eetbaar, schil en snijd 'm gewoon in stukjes en leg mee op de bakplaat.