Traybake van geroosterde aardappel, pastinaak en chipolata met koolsla

25 MIN
2 personen
Traybake van geroosterde aardappel, pastinaak en chipolata met koolsla

Oh wat hebben we een gemakkelijk en toch o zo origineel gerechtje voor jou in petto! Een traybake is een zalige manier om met weinig werk toch zoveel resultaat te bereiken! Aardappelen, pastinaak en chipolata's samen op een bakplaat en hop de oven in! Daarbij maak je een snelle, frisse koolsla. Easy peasy!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 pastinaak
  • ½ appel
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g wittekool
  • 30 g rozijnen
  • 1 potje magere yoghurt
  • 300 g chipolataworsten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Schil de pastinaak en snij in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen en pastinaak op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Schil de appel en rasp fijn tot aan het klokhuis. Hak de peterselie fijn. Meng de wittekool, de appel, de helft van de fijngehakte peterselie en de rozijnen met de yoghurt en mayonaise en kruid met peper en zout.
  3. Leg de chipolata's bij de aardappelen en pastinaak. Schep de aardappelen en pastinaak even om. Zet nog 12 minuten in de oven.
  4. Serveer de geroosterde aardappelen en pastinaak met de chipolata's en de koolsla. Werk af met de rest van de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 852.27 kcal
Koolhydraten 72.18 g
waarvan suikers 20.18 g
Vet 45.42 g
waarvan verzadigd 10.82 g
Proteïnen 28.44 g
Vezels 11.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin