Traybake met zalm, groene asperges, kerstomaat en krieltjes
40 MIN
2 personen
Chef Isa: "Dit gerecht is een echte eyecatcher! Alles wordt samen in een ovenschaal geschikt waardoor er echt geen werk aan is. Handig en lekker!"
Ingrediënten
250 gr groene asperges
400 gr krieltjes
1 rode ui
2 teentjes knoflook
250 gr kerstomaten
2 kl Griekse kruidenmix
10 gr basilicum
10 gr rozemarijn
15 gr pijnboompitten
100 gr gerookte zalm
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Spoel de asperges en leg minstens 5 min. in een ruime kom met koud water. Het zand dat eventueel nog aan de kopjes zit, zal zo naar de bodem zakken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de krielaardappelen. Grotere exemplaren snijd je in 4. Snijd de ui in parten. Plet de (ongepelde) knoflook (zie tip). Halveer de asperges. Hussel de krielaardappelen, ui, knoflook, asperges en kerstomaten in een ovenschaal door elkaar met een royale scheut olijfolie, de Griekse mix, zout en zwarte peper. Schik de rozemarijn erbij. Rooster 25-27 min. in de oven. Schep halverwege om.
Strooi de laatste 7 min. de pijnboompitten over de ovenschaal en rooster mee.
Controleer of de aardappelen en asperges gaar zijn. Werk de traybake af met de gerookte zalm en enkele blaadjes basilicum. Smakelijk!
TIP: Je kan de knoflook ook persen en onder de groenten scheppen, dan is de knoflooksmaak prominenter aanwezig.