Traybake met Provençaalse worst, broccoli en champignons

35 MIN
2 personen
Traybake met Provençaalse worst, broccoli en champignons

Chef Caroline: "Ik maakte deze traybake voor het eerst op reis in de Provence. Iedere keer die opnieuw op het menu staat, denk ik terug aan onze reis. Alles gaat samen op één bakplaat: de groenten, aardappelen, kruiden en worst. Lekker handig!"

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 400 g aardappelen
  • 1 rode ui
  • 250 g witte champignons
  • 300 g Provençaalse worst, varken
  • 10 g tijm
  • 10 g rozemarijn
  • 125 g volle yoghurt
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el mosterd
  • olie
  • scheutje witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 oC. Bedek een bakplaat met bakpapier of gebruik een ruime ovenschotel.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes (zie tip). Snijd de aardappelen in gelijke stukken van 2-3 cm (schillen hoeft niet). Snijd de ui en champignons in partjes. Schik alles op de bakplaat, samen met de worst.
  3. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm. Hak de kruiden fijn. Meng met 1,5 el olie per persoon. Druppel de olie over de groenten en de worst en kruid royaal met zout en zwarte peper. Schuif de bakplaat 20-25 min. in de oven, schep halverwege de groenten en worst om.
  4. Maak intussen de dressing. Meng de yoghurt met de honing en mosterd. Voeg naar smaak een scheutje witte wijnazijn toe. Kruid met zout en zwarte peper.
  5. Controleer of de worst en groenten gaar zijn. Serveer samen met de dressing. Smakelijk!
  6. TIP: Je kan de steel van de broccoli ook gebruiken! Schil de steel met een dunschiller en snijd in frietjes. Leg bij de andere groenten op de bakplaat. Zero waste!