Traybake met miso kabeljauw, zoete aardappel en courgette
30 MIN
2 personen
Chef Caroline: "Kabeljauw met miso is een bekende bereiding uit de Japanse keuken. Het is dan ook een heerlijke combinatie! Ik serveer er lekkere gemarineerde groentjes en zoete aardappel uit de oven bij."
Ingrediënten
400 g zoete aardappel
1 courgette
1 aubergine
1 teentje knoflook
1 stuk gember
3 el sesamolie
1 el miso pasta
300 g kabeljauwfilet
2 el mayonaise
10 ml sojasaus
1 stengel lente-ui
azijn
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de zoete aardappel in blokjes (schillen hoeft niet). Snijd de courgette in balkjes en de aubergine in halve plakjes. Schik samen op de bakplaat. Pers de knoflook erover. Rasp de gember erover tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Bedruppel met de sesamolie en kruid met zout en zwarte peper. Hussel alles goed door elkaar. Zet 15 min. in de oven, schep dan om.
Bestrijk de kabeljauwfilet met de miso en schik (met de velkant naar beneden) op de bakplaat naast de zoete aardappel en groenten (zie tip). Zet nog 8 min. mee in de oven.
Meng de mayonaise met de sojasaus. Snijd de lente-ui in ringen.
Serveer de misokabeljauw met de zoete aardappel, geroosterde groenten en sojamayonaise. Werk af met de lente-ui. Smakelijk!
TIP: Heb je niet genoeg plaats? Gebruik dan een extra bakplaat met bakpapier.