Traybake met krielaardappelen, spiegelei en wortel

35 MIN
2 personen
Traybake met krielaardappelen, spiegelei en wortel

Foodbagchef Jolien: "Ik kies graag voor een traybake, want de aardappelen en groenten worden op hetzelfde moment geroosterd op dezelfde bakplaat. Makkelijk toch? Ondertussen heb je veel tijd om de dressing te maken en de spiegeleitjes te bakken. Win-win!"

Ingrediënten

  • 400 gr krielaardappelen
  • 1 broccoli
  • 3 wortelen
  • 100 gr witte kaas
  • ½ rode ui
  • ½ citroen
  • ½ teentje knoflook
  • 10 gr peterselie
  • 10 gr koriander
  • 50 gr pompoenpitten
  • 2 eieren
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 el witte wijnazijn
  • ½ kl suiker
  • snuifje currypoeder
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer de krielaardappelen. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de wortel in frietjes (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met een flinke scheut olijfolie, het paprikapoeder, zout en zwarte peper. Gebruik indien nodig een tweede bakplaat. Verkruimel de witte kaas erover. Rooster 20-25 min. in de oven (zie tip).
  3. Gepekelde ui: snijd de ui in heel fijne ringen. Besprenkel met de witte wijnazijn, voeg de suiker toe en kruid met een snuifje zout. Laat marineren.
  4. Groene dressing: pers de citroen. Mix, met een staaf mixer of blender, de knoflook (gepeld), peterselie en koriander (bewaar enkele blaadjes voor de afwerking), het citroensap en 1 el olijfolie per persoon, tot een gladde saus. Kruid met zout en zwarte peper.
  5. Rooster de pompoenpitten met het currypoeder (optioneel) in een pan zonder vetstof. Schep uit de pan.
  6. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan en bak één spiegelei per persoon.
  7. Controleer of de krielaardappelen en groenten gaar zijn. Serveer de traybake met een spiegelei en de gepekelde ui. Werk af met de pompoenpitten, overgebleven verse kruiden en de groene dressing. Smakelijk!
  8. TIP: Geen fan van rauwe/gepekelde rode ui? Bak dan lekker mee op de bakplaat!