Traybake met kippendij, zoete aardappel, portobello en radijs

35 MIN
2 personen
Traybake met kippendij, zoete aardappel, portobello en radijs

Traybake komt van 'baking tray', het Engelse woord voor bakplaat. Dat maakt traybakes snel, lekker én kinderlijk eenvoudig. Het geheel werken we af met een heerlijk verfrissende salsa verde.

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 2 portobello's
  • 1 bussel radijs
  • 400 gr Belgische zoete aardappel
  • 300 gr kippendij
  • 3 augurken
  • 2 kl bruschetta verde kruidenmix
  • ½ teentje knoflook
  • olie
  • olijfolie
  • 1 kl paprikapoeder
  • scheutje witte wijnazijn
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ui in parten. Snijd de portobello in reepjes. Snijd de radijzen doormidden en houd het loof apart. Snijd de zoete aardappel in frietjes (schillen hoeft niet). Snijd de kip in repen. Meng het paprikapoeder met 2 el olie per persoon en kruid met zout en zwarte peper.
  2. Schik de kip op de bakplaat samen met de zoete aardappel, ui, portobello en radijzen en hussel door elkaar met de gekruide olie. Zorg dat alles goed met de olie bedekt is. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn en de kip gaar is. Schep halverwege eens om.
  3. Hak de augurken grof. Versnipper het loof van de radijsjes en schep in een maatbeker, samen met de augurken en de bruschetta verde (zie tip). Hak de knoflook grof. Schep ook mee in de maatbeker. Giet een flinke scheut witte wijnazijn en olijfolie erbij en kruid met zout en zwarte peper. Mix tot een gladde dressing. Giet indien nodig nog wat extra olijfolie erbij. Proef en kruid af met zout en zwarte peper.
  4. Controleer of de groenten en kip gaar zijn en haal uit de oven. Werk af met de salsa verde en dien meteen op. Smakelijk!
  5. TIP: Een salsa verde is eigenlijk ook een ideale slarestjes-verwerker: mix enkele blaadjes sla eronder. Zorg wel dat de smaakmakers nog altijd meer volume hebben dan de sla, anders krijg je 'n flauwe salsa verde.