Traybake met kip, yoghurtsaus, geroosterde groenten en pindacrumble

40 MIN
2 personen
Traybake met kip, yoghurtsaus, geroosterde groenten en pindacrumble

Foodbagchef Isa: "Alle ingrediënten gaan op één plaat of in één schaal: soms kan het leven zo mooi en makkelijk zijn. Dit gerecht is ook perfect voor etentjes waarbij je geen zin hebt om de avond in de keuken door te brengen."

Ingrediënten

  • 400 gr zoete aardappel
  • 1 rode biet
  • 300 gr spruitjes
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl shoarmakruiden
  • ½ granaatappel
  • zout
  • zwarte peper
  • 4 kippendrumsticks
  • 70 gr Griekse yoghurt
  • 25 gr pindanoten
  • olijfolie
  • 2 kl paprikapoeder

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de zoete aardappel en biet in gelijke wedges (schillen hoeft niet). Maak de spruitjes schoon en halveer. Snijd de ui in 4. Kneus de knoflook, maar laat de pel eraan. Hussel samen door elkaar op de bakplaat (of in een grote ovenschaal) met een flinke scheut olijfolie, de shoarmakruiden, zout en zwarte peper.
  3. Granaatappel: klop met een houten lepel op de schil van de granaatappel terwijl je de granaatappel helemaal ronddraait. Zo komen de pitjes makkelijk los. Snijd vervolgens horizontaal doormidden en haal de pitjes eruit. Vang het sap op in een kommetje. Strooi de pitjes over de groenten op de bakplaat (zie tip).
  4. Marineer de kippendrumsticks met het paprikapoeder en een scheutje olijfolie. Wrijf de kruiden goed in de kip met je handen. Schik de kippendrumsticks tussen de groenten op de bakplaat. Bak 30-35 min. in de oven, tot de groenten en kip gaar zijn.
  5. Yoghurtsaus: meng de Greek style yoghurt met het opgevangen granaatappelsap, een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Zodra de groenten gaar zijn, pers je de gare knoflook erbij.
  6. Pindacrumble: hak de pindanoten fijn tot een crumble. Meng met een snuifje (grof) zout.
  7. Controleer of de groenten en kip gaar zijn. Schep op een bord en serveer met een toef van de yoghurtsaus. Werk af met de pindacrumble. Je kan de bakplaat of ovenschaal ook gewoon gezellig in het midden van de tafel zetten. Smakelijk!
  8. TIP: Ik laat de granaatappelpitjes meebakken, maar als je houdt van een frisse afwerking kan je het gerecht er ook achteraf mee afwerken.