Tostada met Buffalo style bloemkool, kikkererwten en rode kool

35 MIN
2 personen
Tostada met Buffalo style bloemkool, kikkererwten en rode kool

Foodbagchef Caroline: "Ik hou ervan om veggie of vegan versies te bedenken van klassiekers, zoals van Buffalo chicken. Ik gebruik geroosterde bloemkool in de plaats van kip en voorzie een heerlijke, sticky, pittige saus."

Ingrediënten

  • 200 gr kikkererwten
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 kl shoarmakruiden
  • 100 gr gesneden rode kool
  • 1 el tomatenpuree
  • 6 miniwraps
  • 80 gr guacamole
  • 10 gr koriander
  • 3 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el bruine suiker
  • snuifje cayennepeper
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en dep droog. Verdeel de bloemkool in roosjes (zie tip). Schik de bloemkool en kikkererwten naast elkaar op de bakplaat, zorg dat ze niet teveel door elkaar liggen. Meng de olijfolie met de helft van de shoarmakruiden, zout en zwarte peper. Druppel over de bloemkool en kikkererwten. Rooster 15 min. in de oven.
  3. Kneed de rode kool zo'n 1 min. samen met een snuifje zout. Zo wordt de kool zachter van smaak en lichter verteerbaar. Meng met 0,5 el witte wijnazijn per persoon. Kruid met zwarte peper.
  4. BBQ-saus: meng de tomatenpuree in een steelpan met 0,5 el witte wijnazijn per persoon, de bruine suiker, rest van de shoarmakruiden, 2 el water per persoon, zout en de cayennepeper. Verwarm op zacht vuur, tot de suiker gesmolten is.
  5. Schenk de BBQ-saus over de bloemkool op de bakplaat en schep om. Het is niet erg als er wat van de saus op de kikkererwten belandt. Schuif nog 5 min. in de oven.
  6. Verwarm de miniwraps de laatste 2 minuten mee in de oven.
  7. Beleg 3 miniwraps per persoon met rode kool, bloemkoolroosjes, kikkererwten, een schepje guacamole en een takje koriander. Smakelijk!
  8. TIP: De binnenste groene bladeren van de bloemkool kan je ook gebruiken. Rooster mee met de bloemkool in de oven, heerlijk!