Toscaanse zalm met volkoren penne, spinazie, tomaat en roomsaus

15 MIN
2 personen
Toscaanse zalm met volkoren penne, spinazie, tomaat en roomsaus

Chef Claire: "Niemand zal geloven dat je deze zalm met pasta in slechts 15 minuten op tafel toverde. Het grote geheim van dit gerecht is de zalm. Die kan je gewoon op de saus schikken en 10 minuutjes z'n ding laten doen."

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr volkoren penne
  • 2 kl bruschetta rossa kruidenmix
  • 150 gr spinazie
  • 150 ml room
  • 300 gr zalmfilet
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd de tomaat in stukken van 1-2 cm en pers de knoflook.
  3. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan met deksel (zie tip). Voeg de tomaat en knoflook toe. Kruid met de bruschetta rosso, zout en zwarte peper. Voeg na 3 min. de spinazie handje per handje toe en laat slinken. Overgiet met de room.
  5. Schik de zalm op de roomsaus en kruid met zout en zwarte peper. Zet een deksel op de pan, verlaag het vuur en laat 10 min. pruttelen, tot de zalm gaar is.
  6. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect
  7. Giet de pasta af.
  8. Serveer de Toscaanse zalm met pasta in een diep bord. Smakelijk!
  9. TIP: Je kan de zalm ook in de oven klaarmaken. Schik alle ingrediënten (behalve de pasta) in een ovenschaal en bak 15-20 min. in de oven op 180°C.