Toscaanse vis met tagliatelle, kerstomaat en spinazie

30 MIN
2 personen
Toscaanse vis met tagliatelle, kerstomaat en spinazie

Waarom Toscaans? Omdat het na één hap meteen duidelijk is dat je niet hoeft te reizen om je in Italië te wanen. We bundelden de zon en de typische atmosfera in één gerecht. Serveer er gerust een glaasje Chianti bij. Ciao ragazzi!

Ingrediënten

  • 200 gr kerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr spinazie
  • 200 ml room
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 200 gr tagliatelle
  • 300 gr witte visfilet
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de kerstomaten 6-8 min. op middelhoog vuur, tot ze beginnen barsten. Kruid met zout en zwarte peper.
  3. Pers intussen de knoflook en hak de spinazie grof. Schep de knoflook bij de kerstomaten in de pan en voeg de spinazie toe. Laat slinken. Blus met de room en voeg de tomatenpuree toe. Roer los en laat 2 min. pruttelen op zacht vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Kruid de vis met zout en zwarte peper en leg in de saus. Laat 8-10 min. garen op zacht vuur (zie tip). Draai halverwege voorzichtig om.
  5. Kook intussen de pasta in zo'n 8 min. al dente.
  6. Serveer de Toscaanse vis met de pasta. Smakelijk!
  7. TIP: Liever een krokant korstje? Bak de vis dan in de pan!