Toscaanse bonensoep met lookbroodjes

25 MIN
2 personen
Toscaanse bonensoep met lookbroodjes

Weer een lekker stevig wintersoepje van onze Italiaanse vrienden: Toscaanse bonensoep. Voedzaam, bomvol groenten en smaakvol. Soms moet het niet meer dan dat zijn. Of toch? De parmezaanschilfers en krokante lookbroodjes maken deze eenvoudige maaltijd af!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 blik witte bonen in tomatensaus
  • 2 stokbroodje
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de selder in fijne blokjes.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de fijngesneden ui en de helft van de knoflook toe en laat 2 minuten stoven. Voeg de blokjes wortel, selder en Italiaanse kruiden toe en laat nog 5 minuten stoven. Voeg per persoon 500 milliliter warm water en de groentebouillon toe. Voeg de witte bonen in tomatensaus toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 18 minuten pruttelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de rest van de olijfolie met de rest van de knoflook. Snij het stokbrood in plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 8 minuten in de voorverwarmde oven en dan nog 2 minuten onder de grill.
  4. Snij de bladpeterselie fijn. Serveer de soep en werk af met parmezaanschilfers en bladpeterselie. Serveer er de lookbroodjes bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 884.58 kcal
Koolhydraten 130.62 g
waarvan suikers 24.46 g
Vet 23.31 g
waarvan verzadigd 6.08 g
Proteïnen 32.06 g
Vezels 20.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin