Tortilla met kip, maïs en tomatensalsa

35 MIN
2 personen
Tortilla met kip, maïs en tomatensalsa

Een vliegticket richting Mexico met deze heerlijke tortilla's met kip, knapperige maïs en tomatensalsa. En de maïs bakken we nog even mee met de kip, zo lekker... Geniet van deze heerlijk tropische maaltijd!

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 blik maïs
  • 10 g koriander
  • 2 kipfilet
  • ½ limoen
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 4 tortilla's
  • ½ potje zure room
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers de knoflook en snij de rode ui fijn. Snij de tomaten in blokjes. Laat de maïs uitlekken. Hak de koriander fijn. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes.
  2. Doe de blokjes tomaat, het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen, de koriander en de helft van de rode ui samen in een kommetje en meng. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Dit is de tomatensalsa.
  3. Doe de olijfolie in een pan en stoof de rest van de rode ui en de knoflook aan. Voeg dan de kippenblokjes en de Mexicaanse kruidenmix toe. Roerbak de kippenblokjes gaar.
  4. Voeg de maïs toe en bak nog even mee met de kippenblokjes.
  5. Haal de tortilla's uit de verpakking. Warm ze op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een antikleefpan zonder vetstof. Hou warm onder aluminiumfolie.
  6. Serveer de warme tortilla's met de kip en maïs, de tomatensalsa, een lepeltje zure room en de geraspte cheddarkaas. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 844.08 kcal
Koolhydraten 72.03 g
waarvan suikers 21 g
Vet 34.41 g
waarvan verzadigd 15.77 g
Proteïnen 53.79 g
Vezels 4.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin