Tortilla met asperges

30 MIN
4 personen
Tortilla met asperges

Een Spaanse klassieker met een verrassende vulling van asperges en shiitake. In het aspergeseizoen kan je ook witte asperges gebruiken. Lekker met gerookte zalm

Ingrediënten

  • 500 g aspergepunten
  • 200 g shiitake paddestoelen, in stukken gesneden
  • 80 g kaas, gemalen
  • 7 eieren
  • 100 ml room
  • 2 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngesnipperd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Blancheer de asperges beetgaar in gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water.
  2. Klop de eieren los met de room in een apart kom. Breng op smaak met de helft van de peterselie, wat peper en zout. Roer er meteen ook de kaas onder. Zet even opzij.
  3. Bak de asperges in de olijfolie. Doe er na enkele minuten de shiitake bij en laat meebakken.
  4. Overgiet de groenten met het eiermengsel en laat op een zacht vuur stollen.
  5. Verdeel de tortilla in 4 gelijke stukken en leg op de borden. Werk af met de rest van de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 346.37 kcal
Koolhydraten 3.24 g
waarvan suikers 2.3 g
Vet 26.84 g
waarvan verzadigd 9.11 g
Proteïnen 22.34 g
Vezels 3.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin