Tortiglioni met paprika en worst

25 MIN
2 personen
Tortiglioni met paprika en worst

Een heerlijke pastaschotel: tortiglioni met paprika, tomatensaus en stukjes worst. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 braadworsten
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 200 g tortiglioni
  • 30 g Grana Padano
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in reepjes. Pers de knoflook. Knijp het vlees uit de braadworst, zodat je stukjes hebt van ongeveer 1,5 centimeter.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui aan gedurende 2 minuten. Voeg dan de knoflook en paprikareepjes toe en laat 2 minuten meestoven. Voeg de rest van de olijfolie en de stukjes worst toe en laat ze 3 minuten bakken. Voeg de gedroogde oregano toe en schep goed om.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe, samen met de balsamico. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortiglioni beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  5. Breng de saus eventueel nog extra op smaak met peper en zout. Roer er de gekookte tortiglioni door. Serveer en werk af met de Grana Padano en de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1038.65 kcal
Koolhydraten 88.19 g
waarvan suikers 16.23 g
Vet 51.89 g
waarvan verzadigd 14.63 g
Proteïnen 50.26 g
Vezels 10.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin