Tortiglioni met paprika en worst

25 MIN
2 personen
Tortiglioni met paprika en worst

Een heerlijke pastaschotel: tortiglioni met paprika, tomatensaus en stukjes worst. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 braadworsten
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 200 g tortiglioni
  • 30 g Grana Padano
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in reepjes. Pers de knoflook. Knijp het vlees uit de braadworst, zodat je stukjes hebt van ongeveer 1,5 centimeter.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en stoof de ui aan gedurende 2 minuten. Voeg dan de knoflook en paprikareepjes toe en laat 2 minuten meestoven. Voeg de rest van de olijfolie en de stukjes worst toe en laat ze 3 minuten bakken. Voeg de gedroogde oregano toe en schep goed om.
  3. Voeg het blik tomatenblokjes toe, samen met de balsamico. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Snij ondertussen de peterselie fijn.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortiglioni beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af.
  5. Breng de saus eventueel nog extra op smaak met peper en zout. Roer er de gekookte tortiglioni door. Serveer en werk af met de Grana Padano en de fijngesneden peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1052.43 kcal
Koolhydraten 90.55 g
waarvan suikers 18.33 g
Vet 51.93 g
waarvan verzadigd 14.65 g
Proteïnen 50.75 g
Vezels 11.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin