Tortiglioni met gegrilde kip, rucola-amandelpesto en mozzarella

25 MIN
2 personen
Tortiglioni met gegrilde kip, rucola-amandelpesto en mozzarella

Deze frisse, zomerse pasta heeft het allemaal: voedzame, smaakvolle gegrilde kip, een kruidige pesto op basis van rucola, amandel en citroen en tenslotte romige mozzarella om het geheel af te werken. Wedden dat iedereen aan tafel enthousiast zal zijn?

Ingrediënten

  • 200 g tortiglioni
  • ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g amandelschilfers
  • 50 g rucola
  • 2 kipfilet
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 1 bol mozzarella
  • 2 el olijfolie
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortiglioni beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af maar bewaar een kopje van het kookvocht.
  2. Was en rasp de schil van de citroen. Hou apart. Pel de knoflook. Rooster de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Hak de helft van de rucola grof. Doe de knoflook, de geroosterde amandelschilfers en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Voeg eventueel enkele eetlepels van het kookvocht van de pasta toe voor een mooie vloeiende saus. Breng op smaak met enkele druppels citroensap, peper en zout.
  3. Snij de kipfilets overlangs in twee, zodat je brede, platte plakken krijgt. Meng de olijfolie met de Italiaanse kruiden en bestrijk hiermee de kipfilets mee. Kruid met peper en zout.
  4. Verwarm een grillpan en grill de kipfilets 2 à 3 minuten aan elke kant. Snij in plakjes.
  5. Scheur de mozzarella in stukjes. Meng de rucolapesto met de tortiglioni. Roer er dan ook de rest van de rucola door. Serveer in kommen en schik er de gegrilde plakjes kip, de gescheurde mozzarella op. Strooi er de citroenzeste over en serveer.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 5 oktober.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 1 oktober om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1102.98 kcal
Koolhydraten 73.06 g
waarvan suikers 6.21 g
Vet 61.11 g
waarvan verzadigd 14.51 g
Proteïnen 62.81 g
Vezels 5.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin