Tortellini met tomatensaus, hamblokjes en mozzarella

20 MIN
2 personen
Tortellini met tomatensaus, hamblokjes en mozzarella

Vandaag gaan we voor lekker gemakkelijk én overheerlijk! We maken heerlijke kaastortellini met een lekkere tomatensaus met hamblokjes, stukjes mozzarella en rucola om deze fantastische pastaschotel mee af te werken.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 250 g tortellini met ricotta en spinazie
  • 1 bol mozzarella
  • 150 g hamblokjes
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 2 kl olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook en ui toe. Laat glazig worden.
  3. Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe aan de pan. Roer goed om en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortellini beetgaar in 4 minuten. Gief af.
  5. Voeg de balsamico en suiker toe aan de tomatensaus. Meng en kruid met peper en zout. Scheur de mozzarella in stukjes. Roer de hamblokjes door de tomatensaus.
  6. Serveer de tortellini met de tomatensaus. Schik er de rucola en stukjes mozzarella op. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 832.91 kcal
Koolhydraten 71.8 g
waarvan suikers 11.98 g
Vet 40.95 g
waarvan verzadigd 12.17 g
Proteïnen 39.78 g
Vezels 10.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin