Tortellini met tomaten-groentensaus en gegrilde kip

25 MIN
2 personen
Tortellini met tomaten-groentensaus en gegrilde kip

Deze kaastortellini smaken heerlijk met een tomatensaus met lekker veel groentjes en reepjes malse gegrilde kipfilet. Weinig werk en véél smaak, zo hebben we het graag!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 wortelen
  • 1 courgette
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 g tortellini met kaas
  • 2 kipfilet
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 3 el olijfolie
  • ¼ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen, snij overlangs in vier en snij dan in plakjes. Snij de courgette in blokjes.
  2. Verhit 1/3de van de olijfolie in een stoofpot en voeg de ui toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de knoflook, wortelen en per persoon 50 milliliter water toe. Roerbak 2-3 minuten op hoog vuur, tot het water verdampt is. Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak 4 minuten.
  3. Voeg de tomatenblokjes en de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe aan de groenten. Roer alles goed om, kruid met peper en zout en breng de saus aan de kook. Laat 12-15 minuten zachtjes pruttelen, tot de wortelen mooi zacht zijn.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortellini beetgaar in 3-4 minuten. Giet af.
  5. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij elke kipfilet in de lengte in 3 plakken. Meng de rest van de olijfolie met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Bestrijk de plakken kipfilet met de gekruide olie.
  6. Verhit een grillpan en grill de kip 2-3 minuten per kant. Snij dan in reepjes.
  7. Serveer de tortellini met de tomaten-groentensaus en de gegrilde kip.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 914.87 kcal
Koolhydraten 84.46 g
waarvan suikers 23.95 g
Vet 36.41 g
waarvan verzadigd 3.66 g
Proteïnen 55.41 g
Vezels 16.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin