Tortellini met spinazie en mascarpone-citroensaus

15 MIN
2 personen
Tortellini met spinazie en mascarpone-citroensaus

Een heerlijk eenvoudige en snelle pasta die je zo naar een terras in de heuvels van Toscane katapulteert: tortellini gevuld met ricotta en spinazie, met een zalige saus van spinazie, mascarpone en citroen. Instant vakantiegevoel!

Ingrediënten

  • 250 g tortellini met ricotta en spinazie
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • 20 g pijnboompitten
  • 200 g spinazie
  • 125 g mascarpone
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes, rasp, vergiet, kookpot en een grote pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de tortellini en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 4 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  3. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen. Verhit de olijfolie in de grote pan en voeg de sjalot, pijnboompitten en knoflook toe. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de spinazie toe.
  4. Roerbak de spinazie tot ze geslonken is. Kruid met peper en zout. Roer er dan het citroensap en de mascarpone door. Roer tot je een egale saus hebt. Voeg eventueel enkele eetlepels van het kookvocht van de pasta toe. Meng er de tortellini voorzichtig door.
  5. Schep de pasta over in diepe borden, werk af met de citroenzeste en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 771.11 kcal
Koolhydraten 61.43 g
waarvan suikers 4.89 g
Vet 48.55 g
waarvan verzadigd 20.15 g
Proteïnen 20.38 g
Vezels 9.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin