Tortellini in kaassaus met broccoli en pangrattato

15 MIN
2 personen
Tortellini in kaassaus met broccoli en pangrattato

Op zoek naar een snelle en originele pasta? Probeer deze heerlijke kaastortellini met kaassaus, broccoli en pangrattato! Pangrattato is geroosterd broodkruim met knoflook. Het is een knapperige smaakmaker en past perfect bij kaas en broccoli. Een veggie toppertje!

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 250 g tortellini met kaas
  • 40 g gratinkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el panko
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 300 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de broccoli. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet, een steelpan en een antikleefpan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Snij de broccoli in kleine roosjes en voeg ze toe aan het kokend water. Voeg na 2 minuten de tortellini en een snuf zout toe. Kook 4 minuten. Giet samen af.
  3. Smelt de boter in de steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk de melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Meng er de geraspte kaas door, blijf roeren tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en voeg de knoflook en de panko toe. Schep goed om en laat de panko kleuren. Kruid met peper en zout en schep uit de pan. Dit is de pangrattato.
  5. Meng de kaassaus met de gekookte tortellini en broccoli. Schep in diepe borden, strooi er de pangrattatto over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 769.72 kcal
Koolhydraten 75.91 g
waarvan suikers 11.91 g
Vet 34.63 g
waarvan verzadigd 10.95 g
Proteïnen 32.88 g
Vezels 12.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin