Tonijnsteak met komkommer en gember salade

20 MIN
4 personen
Tonijnsteak met komkommer en gember salade

Een heerlijk fris gerechtje, deze kort gegrilde tonijnsteak met een salade van komkommer en gember. Topcombinatie!

Ingrediënten

  • 600 g tonijn
  • 1 komkommer, in flinterdunne plakjes
  • 6 el rode ui, fijngesnipperd
  • 6 el gember, fijngehakt
  • olijfolie
  • 3 el koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grill voor en bestrijk deze met olijfolie.
  2. Bestrijk de tonijnsteaks met olijfolie en kruid ze naar smaak met peper en zout. Grill 3 minuten aan elke zijde zodat de buitenkant gekleurd is en de binnenkant roze.
  3. Meng ondertussen in een kom de komkommerslierten met de rode ui, gember en koriander.
  4. Snij de tonijn in plakjes en schik deze samen met de komkommersalade op de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 194.9 kcal
Koolhydraten 8.14 g
waarvan suikers 3.56 g
Vet 2.08 g
waarvan verzadigd 0.49 g
Proteïnen 34.14 g
Vezels 3.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin