Tongschar met tomaat-kappertjesvinaigrette en gebakken aardappelen

25 MIN
2 personen
Tongschar met tomaat-kappertjesvinaigrette en gebakken aardappelen

Een eenvoudige maar overheerlijke visbereiding! Krokant gebakken tongscharfilets met daarbij een heerlijke lauwe tomaat-kappertjes vinaigrette en gebakken aardappeltjes. De zon op je bord, smaakt heerlijk met een fris glaasje witte wijn erbij!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 3 tomaten
  • ½ citroen
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 tongscharfilets, in vlinder
  • 2 el kappertjes
  • 2 el bloem
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook 11 minuten in gezouten water.
  2. Breng nog een pot water aan de kook. Snij een kruisje in het vel van de tomaten. Dompel ze 1 voor 1 10 seconden in het kokende water, en spoel ze nadien met koud water. Verwijder de schil van de tomaten. Snij de tomaten in 4, verwijder de zaadjes en snij dan in fijne blokjes. Pers het sap van de citroen. Snij de peterselie fijn.
  3. Smelt de helft van de boter in een antikleefpan. Dep de visfilets droog. Doe de bloem in een bord en kruid met peper en zout. Wentel de tongscharfilets door de gekruide bloem. Bak de visfilets 2-3 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Smelt de rest van de boter in een aparte pan en bak de gekookte aardappelen rondom krokant. Kruid met peper en zout.
  5. Voeg de olijfolie toe aan de pan waarin je de vis gebakken hebt. Wanneer de olie warm is, voeg je de tomatenblokjes en kappertjes toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan het citroensap toe. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en roer er de fijngesneden peterselie door.
  6. Serveer de gebakken tongscharfilets met de gebakken aardappelen en de tomaat-kappertjessaus erover gelepeld.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 571.48 kcal
Koolhydraten 51.2 g
waarvan suikers 2.63 g
Vet 26.3 g
waarvan verzadigd 11.56 g
Proteïnen 29.2 g
Vezels 8.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin