Tongrolletjes met veldslapuree, gele curry en gepofte prei

35 MIN
2 personen
Tongrolletjes met veldslapuree, gele curry en gepofte prei

Foodbagchef Deborah: "Ik gooi het over een andere boeg deze keer: ik serveer de tongrolletjes met een Aziatisch geïnspireerd sausje. Da's eens wat anders dan de klassieke roomsaus. De prei proefde ik ooit eens in een restaurant en bleef me (positief) achtervolgen."

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 2 stengels prei
  • 2 el mosterd met Luikse siroop
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el milde gele currypasta
  • ½ teentje knoflook
  • 6 tongrolletjes
  • 100 gr veldsla
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  3. Halveer de prei in de lengte. Snijd dan in stukken van 8 - 10 cm en verwijder het buitenste blad. Schik de prei met het snijvlak naar boven op de bakplaat. Bestrijk met de mosterd met Luikse siroop en rooster zo'n 20 min. in de oven.
  4. Meng de kokosmelk en currypasta in een pan. Pers de knoflook erbij. Roer los en laat 5 min. pruttelen op middelhoog vuur. Schik vervolgens de tongrolletjes in de pan en laat nog eens 5-8 min. pruttelen met deksel op de pan. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
  5. Hak de veldsla grof (bewaar eventueel een handje voor de afwerking). Giet de aardappelen af en stamp, samen met de veldsla en een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  6. Serveer de veldslapuree met de gepofte prei en tongrolletjes. Smakelijk!