Tongrolletjes met pasta en spinazie-preiroomsaus

20 MIN
2 personen
Tongrolletjes met pasta en spinazie-preiroomsaus

Foodbagchef Deborah: "Chic, maar toch doordeweeks. Ik serveer de halfvolkoren (Belgische!) pasta van Belpasta met tongrolletjes en een fijn roomsausje. Dankzij Foodbag ontdek je nieuwe producten en combinaties, leuk toch?"

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels prei
  • 100 gr spinazie
  • 150 ml (kook)room
  • 200 gr penne
  • 6 tongrolletjes
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Pers de knoflook. Halveer de prei in de lengte en snijd in stukken van 1-2 cm.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit de prei en knoflook 5 min. op zacht vuur. Voeg de spinazie handje per handje toe en laat slinken (zie tip). Overgiet met de room en kruid met zout en zwarte peper. Laat 5 min. pruttelen op zacht vuur.
  4. Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af.
  5. Schik de tongrolletjes in de roomsaus bij de groenten en laat 5 min. garen op zacht vuur met het deksel op de pan. Kruid de tongrolletjes met zout en zwarte peper.
  6. Serveer de tongrolletjes in roomsaus met de pasta. Smakelijk!
  7. TIP: Hou enkele blaadjes van de spinazie opzij om als frisse salade erbij te serveren.