Tongrolletjes in wijn-roomsaus met kervel en brood
30 MIN
2 personen
Foodbagchef Isa: "Doe jij mee met vrijdag visdag? Eigenlijk kan zo'n heerlijk stukje vis op elk moment van de week smaken. Vergeet zeker het brood niet om lekker in de saus te soppen."
Ingrediënten
1 sjalot
100 gr stoofselder
3 wortelen
100 gr kervel
50 ml witte wijn
150 ml room
½ blokje visbouillon
6 tongrolletjes
50 gr geraspte kaas
4 panini broodjes
boter
snuifje currypoeder
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snipper de sjalot fijn. Snijd de selder en wortel in blokjes van 0,5 cm (in vakjargon heet dat brunoise). Hak de kervel fijn, maar bewaar een takje voor de afwerking.
Verwarm de oven voor op 180°C, bij voorkeur op grillstand.
Smelt een klont boter in een (ovenvaste) pan en fruit de sjalot, selder en wortel 5 min. op middelhoog vuur. Blus met de witte wijn en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en verkruimel de bouillon erover. Kruid met het currypoeder en zwarte peper. Schep de kervel door de saus (zie tip). Schik de tongrolletjes in de saus en bestrooi met de kaas. Plaats de (ovenvaste) pan 8-12 min. in de oven, tot de kaas gegratineerd is.
Bak de broodjes de laatste 5 min. in de oven bij het vispannetje.
Werk het vispannetje af met de resterende kervel en serveer met het brood. Sop het maar lekker in de saus. Smakelijk!
TIP: Heb je geen ovenvaste pan? Schep de groenten en saus dan nu over naar een ovenschaal.