Tongrolletjes in tomatenroomsaus met spinazie en kerstomaten
30 MIN
2 personen
Foodbagchef Caroline: "Vis en tomatenroomsaus, ik vind dat een perfecte combinatie. Ik maak een heerlijk zomers vispannetje met tongrolletjes, spinazie,
kerstomaatjes en broodjes erbij om te soppen. Laat het smaken!"
Ingrediënten
1 gele ui
1 teentje knoflook
250 gr minipruimtomaatjes
2 kl bruschetta rosso kruidemix
200 gr tomatenpulp
4 panini broodjes
100 ml (kook)room
6 tongrolletjes
150 gr spinazie
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C. Geen zin om de oven aan te zetten? Zie stap 4.
Snipper de ui fijn, pers de knoflook. Halveer de tomaatjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan (zie tip). Fruit de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg vervolgens driekwart van de tomaatjes en de helft van de bruschetta rosso toe. Stoof 3 min. Voeg de tomatenpulp toe en laat 5 min. pruttelen.
Rooster de panini 5 min. in de oven of halveer overlangs en rooster in de broodrooster.
Kruid de tomatensaus met zout en zwarte peper. Roer de room erdoor. Schik vervolgens de tongrolletjes in het midden van de pan, schik de spinazie errond. Zet een deksel op de pan en laat 5-7 min. garen op middelhoog vuur.
Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect. Roer de spinazie voorzichtig door de saus (zorg dat de tongrolletjes intact blijven). Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper. Schik de rest van de tomaatjes erop en strooi de rest van de bruschetta rosso erover.
Zet de pan in het midden van de tafel en serveer met het brood. Smakelijk!
TIP: Gebruik een brede pan waarvoor je ook een passend deksel hebt. Zet de pan bij het serveren in het midden van de tafel.