Tongrolletjes à la Dugléré met preipuree en tomaat

30 MIN
2 personen
Tongrolletjes à la Dugléré met preipuree en tomaat

Foodbagchef Deborah: "Duglérésaus werd bedacht door Adolphe Dugléré, een van de beroemdste Franse chef-koks aan het koninklijke hof van de 19e eeuw. Al die jaren later behoort zijn saus nog steeds tot de klassiekers."

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 1 stengel prei
  • ½ sjalot
  • 100 gr stoofselder
  • 50 ml witte wijn
  • 200 ml room
  • ½ blokje visbouillon
  • ½ citroen
  • 6 tongrolletjes
  • 1 tomaat
  • 10 gr krulpeterselie
  • olijfolie
  • boter
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
  2. Halveer intussen de prei in de lengte en snijd in stukken van zo'n 1 cm. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en stoof de prei zo'n 5-7 min. aan.
  3. Snipper intussen de sjalot fijn. Snijd de selder in stukjes van zo'n 1 cm.
  4. Giet de aardappelen af en stamp, samen met een scheutje melk en een klontje boter, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Schep de prei onder de puree. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de sjalot en selder, tot de sjalot glazig is (zie tip). Blus met de witte wijn en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en verkruimel de bouillon erover. Verfris met een scheutje citroensap en kruid met zwarte peper. Schik de tongrolletjes in de saus en laat nog 5-10 min. opwarmen.
  6. Snijd de tomaat in 4 en verwijder de pitjes. Snijd de tomaat in blokjes van zo'n 1 cm. Hak de peterselie fijn. Warm de puree indien nodig opnieuw op.
  7. Schik de tongrolletjes samen met de preipuree en een lepeltje van de saus op een bord. Werk af met de tomaten en peterselie. Smakelijk!
  8. TIP: Voeg een lepeltje bloem toe voor een extra gebonden saus.