Tongfilet met spinazie en bechamelsaus

0 MIN
4 personen
Tongfilet met spinazie en bechamelsaus

Spinazie en tong passen heerlijk samen in dit verfijnd ovengerechtje. Serveer met jonge aardappelen of aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 8 tongfilets
  • 1 kg bladspinazie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 takjes tijm
  • 250 ml melk
  • 3 el parmezaan, gemalen
  • 2 el witte wijn
  • 1 el bloem
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm de witte wijn. Doe er de spinazie en de knoflook bij. Dek af en laat de spinazie slinken. Laat vervolgens uitlekken in een vergiet.
  2. Vet een ovenschaal lichtjes in en leg er de helft van de tongfilets in. Schep op elke filet een portie spinazie. Dek af met een tweede filet. Lepel er de saus over.
  3. Beleg met vlokjes boter. Zet 10 minuten in het midden van de oven.
  4. Fruit de ui glazig in 1 el boter. Doe er de tijm en de melk bij. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten zacht koken. Zeef de melk.
  5. Smelt 1 el boter. Doe de bloem erbij. Roer glad en laat een beetje opdrogen op een zacht vuur. Schenk er in een straaltje de gezeefde melk bij en blijf goed roeren tot de saus bindt. Neem van het vuur, voeg de parmezaan toe. Roer tot de kaas volledig gesmolten is. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 301.99 kcal
Koolhydraten 10.99 g
waarvan suikers 7.67 g
Vet 12.34 g
waarvan verzadigd 6.2 g
Proteïnen 35.08 g
Vezels 6.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin