Tompoes

45 MIN
4 personen
Tompoes

Haal jouw bakkunsten boven om deze tompoes tevoorschijn te toveren. Een heerlijk krokant bladerdeeg gebakje met tussenin banketbakkersroom. Om vingers van af te likken!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg, rechthoekig
  • 50 g maïszetmeel
  • 250 g poedersuiker
  • 5 eidooiers
  • 600 ml melk
  • 110 g suiker
  • 4 el chocolade, gesmolten
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 vanillestokje, zaadjes uitgeschraapt

BEREIDING

  1. Breng de melk samen met de vanille aan de kook. Laat de gelatine weken in koud water.
  2. Klop de eidooiers op met de suiker. Voeg het maïszetmeel toe en meng. Schenk er al roerend de melk bij. Giet terug in de kookpot en laat al roerend indikken. Knijp de gelatine uit en roer door de pudding. Laat afkoelen.
  3. Leg het bladerdeeg op een ovenplaat en bedek het met bakpapier en nog een ovenplaat, zodat het bladerdeeg niet rijst. Zet 30 minuten in een oven van 180 °C.
  4. Meng de poedersuiker met enkele druppels water.
  5. Snij het bladerdeeg in repen. Bestrijk de helft van de repen met de vanillepudding en bedek met een andere reep bladerdeeg. Snij in stukken. Smeer hierop het glazuur en bedruppel met de chocolade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 856.42 kcal
Koolhydraten 137.38 g
waarvan suikers 107.26 g
Vet 27.66 g
waarvan verzadigd 12.05 g
Proteïnen 13.25 g
Vezels 0.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin