Tomatenrisotto met een kaaskoekje en pompoenpitten

30 MIN
2 personen
Tomatenrisotto met een kaaskoekje en pompoenpitten

Foodbagchef Isa: "De Toma'Amoris tomatensaus van Stoffels bestaat voor 90% uit tomaten en mag je daarom gerust meetellen bij je dagelijkse groentenboost. Het kaaskoekje oogt chic, maar is eigenlijk poepsimpel om te maken. Shhht niet verklappen."

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 2 teentje knoflook
  • 100 gr stoofselder
  • 3 wortelen
  • 125 gr risottorijst
  • ½ blokje groentebouillon
  • 50 gr geraspte cheddar
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 kl Griekse kruidenmix
  • 25 gr pompoenpitten
  • 125 ml Toma'Amoris tomatensaus
  • olijfolie
  • boter

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Snijd de selder en wortel (schillen hoeft niet) in stukjes van 0,5 cm. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en stoof de sjalot, knoflook, selder en wortel 5 min. op zacht vuur. Voeg de risottorijst toe en laat zo’n 2 min. meebakken, tot de rijst glazig is. Verkruimel de bouillon erover en voeg beetje per beetje wat water toe (reken zo’n 200 ml per persoon, zie tip). Laat op zacht vuur sudderen en voeg, wanneer het water bijna is opgenomen, nog een pollepel toe. Ga zo door, tot de risotto net beetgaar is, ongeveer 15-20 min. Roer regelmatig goed door.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Kaaskoekje: meng de geraspte cheddar met de helft van de Griekse mix en maak kleine hoopjes van het mengsel op de bakplaat. Laat voldoende plaats tussen. Bak ongeveer 10 min. in het midden van de oven, tot de kaas is gesmolten en één geheel is geworden (zie foto). Blijf in de buurt, het kan snel gaan. Laat afkoelen en maak de kaaskoekjes los van het bakpapier.
  4. Rooster de pompoenpitten goudbruin in een droge pan of in de oven. Hak de pompoenpitten eventueel fijn.
  5. Voeg de tomatensaus toe aan de risotto en laat nog even pruttelen, tot de vloeistof bijna volledig opgenomen is. Meng optioneel een klontje boter onder de risotto voor extra smeuïgheid. Proef en breng verder op smaak met de rest van de Griekse mix, zout en zwarte peper.
  6. Serveer de risotto in een diep bord en werk af met de pompoenpitten en het kaaskoekje. Smakelijk!
  7. TIP: Ik blus de risottorijst graag met een scheut witte wijn als er nog een restje in de koelkast staat. Als er kinderen mee-eten laat ik dit wel achterwege.