Tomatencarpaccio

25 MIN
4 personen
Tomatencarpaccio

Een heerlijk eenvoudig bijgerechtje, deze tomatencarpaccio. Dit recept is heerlijk met rijpe, volle tomaten. Ook lekker met mozzarella erbij.

Ingrediënten

  • 8 tomaten
  • 150 g kerstomaten
  • 100 g rucola
  • 2 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl gedroogde oregano
  • peper
  • zout

BEREIDING

  1. Spoel de tomaten, haal er de kroontjes af en snij ze heel dun. Leg ze dakpansgewijze op de borden.
  2. Spoel de kerstomaatjes en snij ze in schijfjes. Verdeel ze over de borden.
  3. Spoel en droog de rucola en schik de blaadjes op de tomaten. Besprenkel met olie ne azijn en breng op smaak met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 171.95 kcal
Koolhydraten 10.82 g
waarvan suikers 3.09 g
Vet 12.09 g
waarvan verzadigd 1.68 g
Proteïnen 3.81 g
Vezels 4.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin