Tomaten gevuld met rijst en provençaalse kruiden

40 MIN
4 personen
Tomaten gevuld met rijst en provençaalse kruiden

Een lekkere vegetarische versie van gevulde groenten uit de oven zijn deze tomaten met rijst en provençaalse kruiden. Echte smaakbommetjes!

Ingrediënten

  • 150 g rijst
  • 4 tomaten
  • 6 kerstomaten, in kwartjes
  • 2 champignons, fijngesneden
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 chilipepers, ontpit en fijngesnipperd
  • 1 el kappertje, fijngehakt
  • 4 kl olijfolie
  • 1 el oregano
  • 2 takjes tijm, afgerist en fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Snijd de hoedjes van de tomaten en hol ze uit met een lepel. Leg ze alvast op een ovenplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en stoof hierin 10 minuten de ui, chilipeper en champignons. Voeg er nadien de gekookte rijst, kerstomaten en kappertjes aan toe. Laat 2 minuten koken. Breng op smaak met de oregano, tijm, peper en zout.
  5. Vul hiermee de tomaten en zet 10 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 147.3 kcal
Koolhydraten 17.92 g
waarvan suikers 3.23 g
Vet 6.13 g
waarvan verzadigd 0.91 g
Proteïnen 3.96 g
Vezels 4.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin