Tom Kha Kung Thaise noedelsoep met scampi en sojascheuten

20 MIN
2 personen
Tom Kha Kung Thaise noedelsoep met scampi en sojascheuten

Foodbagchef Claire: "Tom Kha Kai is een bekende Thaise kippensoep met kokosmelk en frisse zuren zoals gember en citroengras. Ik vervang de kip door scampi en doe er ook wat noedels bij voor een echt avondmaal om op te slurpen."

Ingrediënten

  • ½ blokje kippenbouillon
  • 20 gr gember
  • 1 stengel citroengras
  • 20 ml sojasaus
  • 1 sjalot
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 gr udon noedels
  • 14 scampi's
  • ½ rode chilipeper
  • 100 gr sojascheuten
  • 10 gr koriander
  • 1 kl suiker
  • snuifje chilivlokken
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Giet 200 ml water per persoon in een pot. Voeg de bouillon toe. Rasp de gember (ong. 1 kl per persoon) erbij. Kneus het citroengras, snijd in 3 en voeg toe. Voeg de sojasaus en suiker toe. Breng aan de kook.
  2. Snijd de sjalot in dunne repen, de champignons in plakjes en chilipeper in ringen. Voeg toe aan de bouillon, samen met de kokosmelk. Laat 5 min. pruttelen.
  3. Maak de noedels los. Voeg ze samen met de scampi toe aan de bouillon en laat zo'n 5 min. pruttelen, tot de noedels en scampi gaar zijn. Voeg de laatste minuut ook de sojascheuten toe (zie tip). Proef en breng verder op smaak met zout (of sojasaus) en chilivlokken.
  4. Serveer de tom kha kung in een diepe kom. Het citroengras mag je eruit halen, dat heeft z'n werk gedaan. Werk af met koriander. Slurpen is toegestaan, smakelijk!
  5. TIP: Sojascheuten doe je pas op het einde erbij, zo blijven ze lekker knapperig.