Toast champignon met verse ricotta en krokante savooikoolchips

20 MIN
2 personen
Toast champignon met verse ricotta en krokante savooikoolchips

Foodbagchef Sofie: "Een brasserieklassieker, maar dan met een Foodbag-twist! Met een paar zorgvuldig gecombineerde ingrediënten maak je een winters gerecht boordevol smaak. De savooichips geven een verrassende crunch en de extra portie groenten zorgt voor vitaminen."

Ingrediënten

  • 150 gr gesneden savooikool
  • ¼ citroen
  • 125 gr ricotta
  • 2 kl bruschetta verde
  • 125 gr kastanjechampignons
  • 150 gr champignonmix
  • 1 teentje knoflook
  • 4 pitabroodjes
  • olijfolie
  • boter
  • rode wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Koolchips: hussel de savooikool op de bakplaat door elkaar met een scheutje olijfolie, een snuif zout en zwarte peper. Rooster 7-10 min. in de oven, tot de kool krokant, maar niet verbrand is. Controleer regelmatig. Haal uit de oven en laat afkoelen, maar laat de oven aan voor de pitabroodjes.
  3. Ricotta: spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil. Meng de ricotta met een scheutje olijfolie, de bruschetta verde kruiden, een kneepje citroensap en citroenzeste naar smaak. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Snijd de kastanjechampignons in 4, grotere exemplaren in 6. Scheur grote exemplaren uit de champignonmix in stukken. Hak de knoflook fijn. Smelt een klontje boter in een pan op hoog vuur (zie tip). Bak de champignons in 6-8 min. gaar. Voeg de knoflook toe en kruid met zout en flink wat zwarte peper. Besprenkel met de rode wijnazijn.
  5. Wrijf intussen de pitabroodjes in met wat olijfolie en kruid met zout en zwarte peper. Rooster zo'n 5-7 min. in de oven, tot de broodjes krokant zijn.
  6. Toast champignon: smeer één kant van het pitabrood in met een dun laagje ricotta en schep daarbovenop de champignons. Werk af met de koolchips. Smakelijk!
  7. TIP: Zet het vuur goed hoog voor je de champignons in de pan gooit. Blijf roeren totdat ze beginnen 'piepen', voeg dan pas de smaakmakers toe en verlaag het vuur. Op die manier worden het echte smaakbommetjes.