Tiroler Gröstl

25 MIN
4 personen
Tiroler Gröstl

Oostenrijkse Tiroler Gröstl is een gerecht gemaakt van aardappelen en spekjes. Echte winterse kost. Wij voegen gebakken champignons toe en kruiden met oregano. Serveer met fijngesneden peterselie en een spiegelei erbovenop. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 300 g spekblokjes
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 bosje peterselie
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 4 eieren
  • boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de aardappelen in plakjes. Kook ze 10 min. in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Bak het spek krokant in een antikleefpan. Schep uit de pan.
  3. Snij de champignons in kwartjes en bak ze in het spekvet en wat boter. Schep uit de pan.
  4. Snij de uien in halve ringen, pers de knoflook. Smelt boter in de pan en voeg de ui, knoflook, oregano en plakjes aardappel toe. Roerbak tot de aardappelen mooi krokant en goudbruin zijn. Roer er de gebakken spekjes en champignons door. Kruid met peper en zout.
  5. Bak in een aparte pan 4 spiegeleieren.
  6. Serveer de Gröstl met fijngesneden peterselie en de spiegeleieren erbovenop.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 581.61 kcal
Koolhydraten 32.56 g
waarvan suikers 5.08 g
Vet 31.58 g
waarvan verzadigd 29.8 g
Proteïnen 19.18 g
Vezels 8.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin