Tikka masala met gehakt en lookbrood

30 MIN
2 personen
Tikka masala met gehakt en lookbrood

Foodbagchef Jolien: "Ik bereid deze curry met pompoen, broccoli, currypasta en... veel liefde. Geniet van deze flinke portie comfortfood op een herfstige dag. Het is niet veel werk en je hebt weinig afwas. Meer moet dat niet zijn hé."

Ingrediënten

  • ½ gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el currypasta 'tikka masala'
  • 200 gr gemengd gehakt
  • 1 broccoli
  • 200 gr pompoenblokjes
  • 100 ml (kook)room
  • ¼ blokje rundsbouillon
  • 25 gr rozijnen
  • 3 panini broodjes
  • 3 el olie
  • snuifje chilivlokken
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snipper de ui fijn en pers de knoflook.
  3. Verhit een scheutje olie in een ruime pot en fruit de ui en helft van de knoflook zo’n 2 min. samen met de currypasta. Voeg het gehakt toe en bak rul door met een vork of spatel in stukken te prakken. Roer niet te veel, zo krijgt het gehakt de kans om krokant te bakken. Voeg de pompoen-broccolimix toe. Giet de room en 50 ml water per persoon erbij. Verkruimel de bouillon erover en voeg de rozijnen toe. Laat 10-12 min. sudderen op zacht vuur (zie tip).
  4. Lookbroodjes: snijd intussen de panini in sneetjes van ongeveer 1 cm dik. Meng de rest van de knoflook met 1,5 el olie per persoon, de chilivlokken, zout en zwarte peper. Smeer het brood in met de kruidenolie, leg op een rooster en schuif 5-7 min. de oven in.
  5. Proef van de curry en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Serveer de curry met het lookbrood. Smakelijk!
  7. TIP: De curry kan je makkelijk op voorhand maken. Dan moet je à la minute enkel nog maar de lookbroodjes bereiden. Lekker snel!