Thaise wok met asperges

20 MIN
4 personen
Thaise wok met asperges

Maak een heerlijk fusiongerecht met Thaise invloeden en asperges van hier! Klaar in een wip en overheerlijk! Lekker met rijst.

Ingrediënten

  • 2 kipfilet, in reepjes
  • 1 kg witte asperge
  • 2 lente-uitjes
  • 200 g shiitake paddenstoelen
  • 1 el Thaïse vissaus
  • 1 teentje knoflook
  • ½ kl blonde suiker
  • ½ kl kurkuma
  • 1 el limoensap
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el koriander, fijngesnipperd
  • zwarte peper
  • zout

BEREIDING

  1. Schil de asperges, snij het harde stukje onderaan weg. Snij ze in stukken van ongeveer 5 cm. Kook de stengels 5 minuten, de punten 3 minuten in gezouten water. Laat goed uitlekken in een vergiet.
  2. Wrijf de shiitake droog schoon, snij ze in stukken en besprenkel met het limoensap. Snij de lente-uitjes in ringen.
  3. Doe de gepelde knoflook in een kommetje met de suiker, de kurkuma en de vissaus. Pureer met de staafmixer.
  4. Roerbak de kipreepjes goudbruin in de zonnebloemolie. Doe er de kruidenpasta bij. Roerbak tot de aromas vrijkomen. Voeg er de shiitake, babymaïs en de lente-uitjes aan toe. Roerbak 2 minuten.
  5. Voeg er de asperges en 3 eetlepels water aan toe. Schep goed om. Kruid eventueel bij met peper en zout. Laat ze 3 minuten goed doorwarmen. Werk af met verse koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 208.14 kcal
Koolhydraten 5.73 g
waarvan suikers 4.67 g
Vet 9.04 g
waarvan verzadigd 1.14 g
Proteïnen 23.82 g
Vezels 5.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin