Thaise vispapillot met rijst

30 MIN
2 personen
Thaise vispapillot met rijst

Thaise curry hoeven we jullie waarschijnlijk niet meer voor te stellen. Je kan 'm ook met vis maken, maar de vis kan al eens gemakkelijk uit mekaar vallen in het kokossoepje. Daarom maken we een gemakkelijke en originele papillot. Lekker intens van smaak en met zalig zachte visblokjes. Moet je proberen!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • ½ courgette
  • 1 stengel citroengras
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el panang currypasta
  • 300 g vismengeling
  • 150 g jasmijnrijst
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de ui in ringen. Snij de courgette in plakjes. Halveer en plet het citroengras met een stevig voorwerp (bijvoorbeeld onder een snijplank), zodat de smaken kunnen vrijkomen. Meng de kokosmelk met de aangegeven hoeveelheid currypasta.
  3. Leg per persoon een vel aluminiumfolie of bakpapier voor je uit. Verdeel er de ui en plakjes courgette over. Verdeel daarover de visblokjes. Kruid met peper en zout en giet er de kokosmelk over. Leg het citroengras erbij.
  4. Vouw de papillotten goed dicht en plaats in een ovenschaal. Laat 20 minuten garen.
  5. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  6. Serveer de papillotten met de rijst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 651 kcal
Koolhydraten 73.58 g
waarvan suikers 9.35 g
Vet 23.45 g
waarvan verzadigd 18.89 g
Proteïnen 34.29 g
Vezels 4.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin